Prefab dakkapellen

Wat is een dakkapel?

Onze prefab dakkapellen zijn met een gegarandeerde topkwaliteit vervaardigd uit 1ste keus grondstoffen: glasvezel versterkt met polyester. Daardoor zijn ze perfect bestand tegen weersinvloeden en belasting. De dakkapellen worden opgebouwd door middel van een sandwich-constructie. Deze constructie maakt de dakkapel beresterk én bovendien zonder koudebruggen. De constructie is identiek aan de constructie van een boot!

De hele dakkapel wordt in onze ateliers op maat gemaakt en in elkaar gezet. Deze komt dan in één stuk bij u toe.

Samenstelling van een dakkapel

Kunststof kozijnen en glas

Een belangrijk onderdeel van uw dakkapel is het kozijn met de beglazing. In onze dakkapel zit standaard een kwalitatief hoogwaardig kunststof kozijn.

  • Leverbaar in vrijwel alle kleuren en hout imitatiefolies.
  • Zeer fraaie uiterlijk geschikt modern als landelijk.

Wij gebruiken Polyplus Super Neutraal HR Premium glas. Een nieuwste generatie hoogrendementsglas, voorzien van een flinterdun metaallaagje (coating), wat zich bevindt aan de spouwzijde van de isolerende beglazing. Gecombineerd met een thermisch gasmengsel kan een Ug-waarde tot 1.1 W/(m²K) bereikt worden. Daardoor kan U genieten van een prima thermisch comfort, waarbij de gekende koudezones nabij ramen verdwijnen.

Dakrand dakkapel

Een belangrijk onderdeel voor de uitstraling van een dakkapel is de dakrand. Daarom kunt u bij ons kiezen uit diverse modellen met ieder zijn eigen karakter: modern – klassiek – traditioneel. In die volgorde ziet u ze ook staan op de afbeelding hierboven.

Dakkapel van zink of koper

Uniek binnen het assortiment zijn de dakkapellen met een metaallaag. Deze innovatie is in eigen fabriek ontwikkeld en bestaat uit een composiet van polyester met echte metaaldeeltjes als koper en zink. Een dakkapel van zink of koper oxideert als deze in aanraking komt met de atmosfeer. Deze unieke special is lichter van gewicht en milieuvriendelijker dan de traditionele metaalsoorten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Opties voor uw dakkapel

Naast de mooie uitstraling is de functionaliteit van de dakkapel zeker zo belangrijk. Daarom hebben wij een breed scala aan opties en mogelijkheden waardoor wij de dakkapel op uw behoefte kunnen afstemmen. De volgende opties zijn mogelijk:

  • Kunststof vensterbank in diverse maten en kleuren
  • Rolluik of screen (hand- of elektrisch bediend)
  • Vliegenhorren en ventilatieroosters
  • Inbouwspots en lichtpunten
  • In (bijna) alle RAL-kleuren verkrijgbaar

Het kan zijn dat uw wensen niet in de lijst voorkomen. Wij zijn er echter van overtuigd dat wij hier een passende oplossing voor kunnen vinden. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Isolatie

Onze dakkapellen worden beter geïsoleerd dan de traditioneel gebouwde dakkapel. Door de doorlopende isolatie en de speciaal ontwikkelde sandwichconstructie zijn er geen koudebruggen. Hierdoor ligt de isolatiewaarde ver boven de normen van het bouwbesluit. Onze dakkapellen hebben een isolatiewaarde vanaf RC-waarde 6,0 m2 K/W. Dat is ruim boven de normen die zijn vastgelegd in het Bouwbesluit. Daardoor is het ’s zomers aangenaam koel en ’s winters comfortabel warm.

Op onderstaande foto’s ziet u het verschil tussen een prefab dakkapel van Comforthouse (links) en een standaard houten dakkapel (rechts). Het verschil qua warmteverlies kan niet duidelijker zijn.

Garantie

Doordat we geloven in de kwaliteit van ons product, zijn onze producten tot 15 jaar garantie gegarandeerd.